Ingredience: | |
kuřecí stehna | 3 ks |
loupaná rajčata | 1 plechovka |
česnek | 3 stroužky |
červené víno | 4 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
oregano | dle chuti |
loupané mandle | menší hrst |
olej | 2 lžíce |
cukr | dle chuti |
hořčice dijonského typu | dle chuti |
Přemýšlela jsem, jak skloubit kuře a oregano. Měla jsem chuť na rajčata a potřebovala jsem spotřebovat i mandle. Jo, to by šlo.
Připravte si zapékací misku s víkem. Vlijte do ní loupaná rajčata a nožem je pokrájejte na menší kousky. Osolte, opepřete, posypte oreganem, přilijte víno a olej. (Pokud máte raději sladké omáčky, posypte rajčata lžící cukru) Omytá a osušená stehna osolte, potřete hořčicí a vložte do misky. Maso posypte trochou oregana a poklaďte je plátky česneku. Zasypte pokrájenými mandlemi a přiklopte víkem. Pečte na 210°C asi hodinu. Před koncem pečení, odklopte víko a opékejte na barvu.
Podávejte s bramborovou kaší, kterou zaděláte místo mléka smetanou. Ta doladí nakyslou chuť omáčky. A salátkem.
Dobrou chuť!