Ingredience: | |
máslová dýně | 1 ks |
mleté hovězí maso | 300 g |
žampiony | 4 ks |
červená paprika | 1/2 ks |
cibule | 1 ks |
hořčice | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
uzená červená paprika | špetka |
sušený česnek | špetka |
tymián | pár snítek |
parmazán | několik hoblinek |
Dýně, nejen téma pro podzim, ale můžete si pochutnat třeba teď v lednu. Tenhle recept by vás mohl zaujmout už proto, že vám moc času nezabere. Tak pojďme do toho.
Máslovou dýni omyjeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme semínka položíme do pekáčku řezem dolů, podlejeme horkou vodou asi na 2 cm a 20 minut pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Mezitím si na sádle orestujeme cibulku, k tomu rozdrobíme mleté maso, opékáme a vařečkou oddělujeme větší kousky masa od sebe. Směs dochutíme kořením, když je maso zatáhlé a oddělené od sebe, přidáme plátky žampionů, na drobno nakrájenou papriku, nasekanou petrřelku , lístky tymiánu a opékáme, dle potřeby mírně podlejeme, dokud maso není skoro měkké.Z pekáče vyjmeme dýně, osušíme je, naplníme masovou směsí, ochutíme solí, pepřem, tymiánem a ještě krátce zapečeme ve vyhřáté troubě.
Na talíři ozdobíme hoblinkami sýra a snítkami tymiánu.