Pažitka
Název:

Pečená máslová dýně s mletým masem


Pečená máslová dýně s mletým masem


Ingredience:
Ingredience:
máslová dýně1 ks
mleté hovězí maso300 g
žampiony4 ks
červená paprika1/2 ks
cibule1 ks
hořčice1 lžíce
sůl dle chuti
uzená červená paprika špetka
sušený česnek špetka
tymián pár snítek
parmazán několik hoblinek
Postup přípravy:

Dýně, nejen téma pro podzim, ale můžete si pochutnat třeba teď v lednu. Tenhle recept by vás mohl zaujmout už proto, že vám moc času nezabere. Tak pojďme do toho.

Máslovou dýni omyjeme, podélně rozkrojíme, vydlabeme semínka položíme do pekáčku řezem dolů, podlejeme horkou vodou asi na 2 cm a 20 minut pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů. Mezitím si na sádle orestujeme cibulku, k tomu rozdrobíme mleté maso, opékáme a vařečkou oddělujeme větší kousky masa od sebe. Směs dochutíme kořením, když je maso zatáhlé a oddělené od sebe, přidáme plátky žampionů, na drobno nakrájenou papriku, nasekanou petrřelku , lístky tymiánu a opékáme, dle potřeby mírně podlejeme, dokud maso není skoro měkké.Z pekáče vyjmeme dýně, osušíme je, naplníme masovou směsí, ochutíme solí, pepřem, tymiánem a ještě krátce zapečeme ve vyhřáté troubě. 
Na talíři ozdobíme hoblinkami sýra a snítkami tymiánu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno