Ingredience: | |
filety z mořské štiky | 800 g |
máslo | 100 g |
olivový olej | 1 velká lžíce |
pórek | 1/2 ks |
hlíva ústřičná | 100 g |
menší rajčata | 2 ks |
citrón | 1 ks |
pepř | špetka |
sůl | špetka |
hladká mouka | hrstka |
Mořská štika se vyznačuje pevnějším masem, nízkým obsahem tuků a jemnou nevýraznou chutí. Maso se dá dělat na všechny způsoby, které vás jen napadnou. Mořské ryby by měli tvořit větší část našeho jídelníčku, už jen pro jejich prospěšnost zdraví.
Filé ze štiky nebo jiné ryby osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
Do pekáčku dáme stejný díl másla a oleje. Do rozpáleného tuku vložíme připravené řezy z rybky a po obou stranách do zlatova opečeme. Vše děláme na stejném nádobí, by jsme se neochuzovali o chutě a výpek z přípravy ryby.
Poklademe pokrájeným pórkem, hlívou a kousky rajčat. Můžete přidat měsíček citronu, zbytek si nechte k hotové rybě.
Pekáček s rybou dáme na 15 minut do trouby. Zakápneme malinko vodou (je možno i troškou bélého vína) a dáme ke konci na program gril.
Zatáhnout rybyčku, přidat zeleninový doprovod, který můžete též před vložením do trouby orestovat a dát na chvilku péci. Nakonec zapnete gril pro finální kůrčičku.
Doboru chuť!
Podrobné info: