Pažitka
Název:

Pečené brambory s drcenými rajčaty, česnekem a bylinkami


Pečené brambory s drcenými rajčaty, česnekem a bylinkami


Ingredience:
Ingredience:
brambory6 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
nať z jarní cibulky dle chuti
česnek4 stroužky
olivový olej2 lžíce
sušená bazalka a oregano dle chuti
drcený rajčata v rajské šťávě200 g
Postup přípravy:

I obyčejné brambory mohou být nejen dobrou přílohou, ale také skvělým hlavním jídlem. Navíc tyto pečené brambory mají krásnou barvu.

Drcená rajčata v rajčatové šťávě, česnek, zelenou nať z jarní cibulky a bylinky rozmixujeme najemno. Vmícháme olivový olej a ochutíme solí a pepřem. Rozmixovanou směs dáme do hlubší nádoby. Omyté brambory pokrájíme na osminky, osušíme a pak dobře promícháme s rozmixovanou směsí. Takto připravené brambory vložíme na plech s pečícím papírem, který jsme trochu potřeli olivovým olejem. Pečeme v rozehřáté troubě na program gril dozlatova.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno