Ingredience: | |
fíky | 6 ks |
pršuto | 4 plátky |
gorgonzola | 50 g |
med | 20 g |
vlašské ořechy | 40 g |
pepř | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
olivový olej | 1 lžíce |
celozrnná veka | 6 plátků |
rozmarýn na ozdobu | 2 snítky |
Dovolené jsou pro mě nejen dobou relaxu, ale také tím správným časem pro zkoušení nových jídel. Do Chorvatska jezdíme každý rok alespoň na pár dnů a vždycky si schválně rezervujeme ubytování s kuchyňkou, abychom mohli přepadnout místní trh a z nakoupených dobrot ukuchtit něco dobrého. Letos jsme poprvé koupili i fíky, o kterých jsem několikrát četla, že chutnají skvěle se sýrem a doplnili je pár dalšími surovinami, které chutnají nám, a rychlý oběd byl na světě!
Omyté fíky nařízneme do tvaru křížku. Vyskládáme na plech, zakápneme olivovým olejem a dáme spolu s pršutem na pět minut do trouby (gril na 230 stupňů). Bedlivě sledujeme, aby se nám nic nepřipálilo. Po vytažení necháme chvíli stranou. Mezitím si uděláme topinky, posekáme vlašáky, nakrájíme pršut a sýr na malé kousky. Když máme topinky hotové, jdeme kompletovat. Na každou topinku dáme 1 fík, osolíme, opepříme, poklademe několika kousky gorgonzoly, posypeme pokrájeným pršutem, ořechy, zalijeme medem a ozdobíme rozmarýnem.
Už jste někdy něco podobného zkoušeli? Chutná vám tato kombinace? Já jsem naprosto unešená tím, jaká je to dobrota. Tak jsem moc zvědavá na Váš názor!
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ