Ingredience: | |
brambory | 6 ks |
velká červená paprika | 1 ks |
mléko | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
drcený kmín | špetka |
olivový olej | dle potřeby |
rybí filé | 4 - 8 ks |
šťáva z citronu | dle chuti |
máslo | dle potřeby |
Dneska jsem šla vařit a ejhle, nemám maso. Zeleninu s kuskusem nebo rychlou rajčatovou omáčku už máme tento týden úspěšně za sebou. Řada tedy padla na filé. Při otevření ledničky se na mě smála červená paprika a já začala tušit, co dnes budeme obědvat.
Rybí filé dejte do pekáče. Osolte, pokapejte citrónovou šťávou a na každý filet dejte plátek másla. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte zhruba dvacet minut. K filé dejte péct na jiný pekáček i papriku, kterou zbavíte jádřinců a rozkrájíte na čtvrtky. Papriku posolte a pokapejte olivovým olejem. Pečte, dokud nebude slupka černá. Když je hotovo, vyndejte papriku z trouby a nechte trochu zchladnout a hned oloupejte slupku a nakrájejte na kostičky. Kaši připravíte klasickým způsobem. Oloupané brambory uvařte ve slané vodě s drceným kmínem do měkka. Když jsou měkké, slijte vodu a vyšlehejte společně s plátkem másla a vlažného mléka do kaše. Pak přimíchejte nakrájenou papriku.
Podrobné info: