Pažitka
Název:

Pečené filé na másle s bramborovou kaší a pečenou paprikou


Pečené filé na másle s bramborovou kaší a pečenou paprikou


Ingredience:
Ingredience:
brambory6 ks
velká červená paprika1 ks
mléko dle potřeby
sůl dle chuti
drcený kmín špetka
olivový olej dle potřeby
rybí filé4 - 8 ks
šťáva z citronu dle chuti
máslo dle potřeby
Postup přípravy:

Dneska jsem šla vařit a ejhle, nemám maso. Zeleninu s kuskusem nebo rychlou rajčatovou omáčku už máme tento týden úspěšně za sebou. Řada tedy padla na filé. Při otevření ledničky se na mě smála červená paprika a já začala tušit, co dnes budeme obědvat.

Rybí filé dejte do pekáče. Osolte, pokapejte citrónovou šťávou a na každý filet dejte plátek másla. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte zhruba dvacet minut. K filé dejte péct na jiný pekáček i papriku, kterou zbavíte jádřinců a rozkrájíte na čtvrtky. Papriku posolte a pokapejte olivovým olejem. Pečte, dokud nebude slupka černá. Když je hotovo, vyndejte papriku z trouby a nechte trochu zchladnout a hned oloupejte slupku a nakrájejte na kostičky. Kaši připravíte klasickým způsobem. Oloupané brambory uvařte ve slané vodě s drceným kmínem do měkka. Když jsou měkké, slijte vodu a vyšlehejte společně s plátkem másla a vlažného mléka do kaše. Pak přimíchejte nakrájenou papriku. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno