Ingredience: | |
jedlé kaštany | 500 g |
máslo | 2 - 3 lžíce |
rozmarýn | 4 snítky |
citron - kůra | 1 ks |
sůl | dle chuti |
Máte rádi pečené kaštany? My je milujeme! Vlastně vždycky, když jdeme v zimě na trh, tak hledáme pečené kaštany, a když je mají, hned si je koupíme.
Doma je většinou pečeme jen tak samotné, ale v Apetitu mě zaujal recept na tyhle kořeněné. Zkusili jsme je a fakt jsou skvělé!
Troubu rozehřejte na 200°C.
Každý kaštan nařízněte do křížku. Je jedno, jestli ve špičce nebo na straně, ale já je nařezávám tak, že plochou stranou položím kaštan na prkýnko a nahoře ho naříznu zubatým nožem. Jde to lépe než ve špičce a hlavně to jde dobře tím zubatým nožem. Bez naříznutí by kaštany v troubě vybuchovaly a navíc se díky naříznutí dostane chuť koření krásně dovnitř.
Kaštany vsypte do pekáčku a pečte 25 - 30 minut.
Potom přidejte rozpuštěné máslo, citronovou kůru a posekaný rozmarýn a sůl. Promíchejte a ještě dejte na 5 minut do trouby.
Ihned podávejte.
Podrobné info: