Ingredience: | |
větší vepřové koleno | 1 ks |
cibule | 2 ks |
kmín | dle potřeby |
voda | dle potřeby |
kořenová zelenina na vývar | dle potřeby |
česnek | 8 stroužků |
Na potírání: | |
uzená sypká paprika | dle chuti |
olej | dle potřeby |
utřený česnek | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Tak tento recept snad nemusím nikomu dlouze představovat. Není to zrovna jídlo, které bychom mohli jíst třikrát týdně, ale jednou za čas, se prostě víc než hodí. Pokud má člověk možnost čerstvě nastrouhaného křenu, je to úplně nejvíc!
Vepřové koleno očistíme, cibuli oloupeme, zeleninu očistíme. Do vroucí osolené vody vložíme pokrájenou zeleninu a koření, přidáme očištěné vepřové koleno, 8 stroužků česneku a necháme předvařit doměkka (cca 50 - 60 minut).
Předvařené koleno vyjmeme z nádoby a osušíme. Na kůži uděláme malé zářezy. Vložíme do pekáčku, posypeme kmínem, pokrájenou cibulí a podlijeme vývarem. Po celou dobu pečení koleno potíráme směsí z uzené papriky, oleje a vývaru s česnekem. V troubě necháme péci na 180 stupňů a průběžně podléváme výpekem a nakonec sosík podlijeme i pivem a dál pečeme dozlatova.
Podrobné info: