Ingredience: | |
krůtí prso | 150 g |
velká mrkev | 1 k |
růžičková kapusta | 6 ks |
pórek | 1/4 ks |
kmín | špetka |
sůl | dle chuti |
České Ghí | dle potřeby |
jáhly | 60 g |
Na nákupu v Bille mé oko zahlédlo krásnou růžičkovou kapustu. V mrazáku zásoba krůtího masa. Tak mi blesklo hlavou, že bych mohla něco zapéct. Přihodila jsem do nákupního košíku mrkvičku, pórek a druhý den vznikla tato dobrůtka.
Očistíme si kapustu, nařízneme v prostředku, 5 minut povaříme v páře nebo ve vodě. Připravíme si zeleninu do zapékací mísy, kterou pokrájíme společně s krůtím masem. Přidáme povařenou kapustu, osolíme, pokmínujeme, podlijeme vodou.
Pečeme na 180°C do změknutí zeleniny a masa. Ke konci přidáme trošku Ghí. Já pekla 30 minut.
Jáhly propláchneme, spaříme několikrát horkou vodou. Dáme vařit s dvojnásobným množstvím vody 15-20min. Přiklopíme, necháme vsáknout přebytečnou vodu.
Podrobné info: