Pažitka
Název:

Pečené kuřecí prso s dýňovou omáčkou a těstovinami


Pečené kuřecí prso s dýňovou omáčkou a těstovinami


Ingredience:
Ingredience:
kvalitní farmářská kuřecí prsa500 g
kuřecí vývar450 ml
dýně Hokkaido1 ks
cibule2 ks
český česnek3 stroužk
máslo80 g
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř špetka
těstoviny400 g
Postup přípravy:

Podzim je v plné parádě a s tím souvisí sezóna dýní. No a já dýně miluju, především Hokkaido, ale to o mě asi už moc dobře víte. Nicméně nejsem takový dýňomilec, že by mi chutnalo všechno v čem je dýně… Právě že ne. Když jsem třeba zkoušela dýňové muffiny ve slané variantě, dopadlo to prostě katastrofálně…

Za mě je prostě nejlepší dýňový krém. Ale nedávno jsem přišla i na to, že dýňová omáčka je taky boží! A možná ještě víc než polévka. Díky pečenému česneku a kuřecímu vývaru dostane omáčka tu správnoujemnou chuť! K tomu všemu, spojení s těstovinami je naprosto dokonalé! Zkrátka a dobře se tohoto jídlapřecpete, protože nebudete moct přestat. Alespoň já nemohla.

  1. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte ji na větší kousky.
  2. Česnek také zbavte slupky a nakrájejte jej také na kousky. (Nemusí to být drobné plátky.)
  3. Do remosky nebo do pekáče dejte máslo a vhoďte k němu jak cibuli tak česnek.
  4. Dýni omyjte, rozkrojte ji napůl a vydlabejte semínka. Poté ji nakrájejte na kousky a přidejte do remosky/pekáče.
  5. Kuřecí prsa omyjte a osušte, osolte a opepřete je z obou stran a také je vložte do remosky či pekáče.
  6. Nakonec přilijte vývar.
  7. Pokud jídlo připravujete v remosce, tak ji přikryjte pokličkou a zapněte ji. Pokud jídlo připravujete v pekáči, tak jej přiklopte a dejte jej do trouby, která je vyhřátá na 180 stupňů. V obou případech pečte 1 hodinu.
  8. Po hodině pečení vyndejte maso a zbytek rozmixujte do hladké omáčky.
  9. Nyní uvařte těstoviny dle návodu. Sušené těstoviny se obvykle vaří kolem 8 minut, čerstvé 2-3 minuty.
  10. Uvařené těstoviny smíchejte s omáčkou.
  11. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky.
  12. Při servírování můžete hotový pokrm ozdobit nějakou čerstvou bylinkou, já zvolila rozmarýn.

TIP: Místo těstovin, můžete jako přílohu zvolit rýži či bramborový knedlík.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Kateřina Homolová

    zavřít okno