Název:Pečené kuřecí prso s dýňovou omáčkou a těstovinami
Ingredience:
Ingredience: |
kvalitní farmářská kuřecí prsa | 500 g |
kuřecí vývar | 450 ml |
dýně Hokkaido | 1 ks |
cibule | 2 ks |
český česnek | 3 stroužk |
máslo | 80 g |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | špetka |
těstoviny | 400 g |
Postup přípravy:Podzim je v plné parádě a s tím souvisí sezóna dýní. No a já dýně miluju, především Hokkaido, ale to o mě asi už moc dobře víte. Nicméně nejsem takový dýňomilec, že by mi chutnalo všechno v čem je dýně… Právě že ne. Když jsem třeba zkoušela dýňové muffiny ve slané variantě, dopadlo to prostě katastrofálně…
Za mě je prostě nejlepší dýňový krém. Ale nedávno jsem přišla i na to, že dýňová omáčka je taky boží! A možná ještě víc než polévka. Díky pečenému česneku a kuřecímu vývaru dostane omáčka tu správnoua jemnou chuť! K tomu všemu, spojení s těstovinami je naprosto dokonalé! Zkrátka a dobře se tohoto jídlapřecpete, protože nebudete moct přestat. Alespoň já nemohla.
- Cibuli zbavte slupky a nakrájejte ji na větší kousky.
- Česnek také zbavte slupky a nakrájejte jej také na kousky. (Nemusí to být drobné plátky.)
- Do remosky nebo do pekáče dejte máslo a vhoďte k němu jak cibuli tak česnek.
- Dýni omyjte, rozkrojte ji napůl a vydlabejte semínka. Poté ji nakrájejte na kousky a přidejte do remosky/pekáče.
- Kuřecí prsa omyjte a osušte, osolte a opepřete je z obou stran a také je vložte do remosky či pekáče.
- Nakonec přilijte vývar.
- Pokud jídlo připravujete v remosce, tak ji přikryjte pokličkou a zapněte ji. Pokud jídlo připravujete v pekáči, tak jej přiklopte a dejte jej do trouby, která je vyhřátá na 180 stupňů. V obou případech pečte 1 hodinu.
- Po hodině pečení vyndejte maso a zbytek rozmixujte do hladké omáčky.
- Nyní uvařte těstoviny dle návodu. Sušené těstoviny se obvykle vaří kolem 8 minut, čerstvé 2-3 minuty.
- Uvařené těstoviny smíchejte s omáčkou.
- Kuřecí prsa nakrájejte na plátky.
- Při servírování můžete hotový pokrm ozdobit nějakou čerstvou bylinkou, já zvolila rozmarýn.
TIP: Místo těstovin, můžete jako přílohu zvolit rýži či bramborový knedlík.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min
Autor:
zavřít okno