Pažitka
Název:

Pečené nudle s bambusem a houbou shiitake


Pečené nudle s bambusem a houbou shiitake


Ingredience:
Ingredience:
bezvaječné pšeničné nudle (z balíčku)3 čtverečky
rostlinný olej dle potřeby
zázvor2 cm
česnek1 velký stroužek
jarní cibulka2 ks
chilli paprička1 ks
bambus na plátky1 sklenička
menší mrkev1 ks
šalotka1 ks
sušené houby Shitake5 - 10 ks
koření pěti vůní1 lžička
voda dle potřeby
škrob1 lžička
palmový cukr (třtinový)1 lžíce
sojová omáčka1 lžíce
ústřicová omáčka1 lžíce
rybí omáčka1 lžíce
pepř dle chuti
šťáva z jednoho citronu dle chuti
koriandr svazek
Postup přípravy:

Po dlouhé době jsem se rozhodla připravit teplou večeři, tak jsem se rozhodla připravit tento recept.

Nudle zalijte vařící vodou a nechte vařit al dente . Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Houby si namočte na 15 minut do teplé vody a nechte změknout. Později odřízněte tuhé nohy a pokrájejte na nudličky.

Pánev wok nechte dobře rozpálit. Přidejte olej a orestujte  mrkev, jarní cibulku a šalotku na nudličky. Dále přidejte okapaný bambus a houby shitaké. Orestujte, okořeňte a dejte stranou. 

Stejnou pánev opět rozpalte a přidejte olej. Vložte nudle a promíchejte. Pokud by byly uvařené do měkka, tak se vám budou rozpadat. Jestli se vám lepí na pánev, tak nebyla dostatečně rozpálená.

Nudle neopékejte zbytečně dlouho. Stačí vyloženě několik málo minut.

Dejte opět stranou k zelenině a na pánvi v trošce oleje orestujte česnek, zázvor, palmový cukr, veškeré omáčky a po minutce vmíchejte i vodu se škrobem. Vodu dejte podle uvážení, aby omáčka byla tak akorát hustá. 

Vraťte zeleninu i nudle. Promíchejte, popřípadě přilijte krapet vody a citrónovou šťávu.

Na talíři dozdobte čerstvou jarní cibulkou, koriandrem a měsíčkem citrónu.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno