Ingredience: | |
bezvaječné pšeničné nudle (z balíčku) | 3 čtverečky |
rostlinný olej | dle potřeby |
zázvor | 2 cm |
česnek | 1 velký stroužek |
jarní cibulka | 2 ks |
chilli paprička | 1 ks |
bambus na plátky | 1 sklenička |
menší mrkev | 1 ks |
šalotka | 1 ks |
sušené houby Shitake | 5 - 10 ks |
koření pěti vůní | 1 lžička |
voda | dle potřeby |
škrob | 1 lžička |
palmový cukr (třtinový) | 1 lžíce |
sojová omáčka | 1 lžíce |
ústřicová omáčka | 1 lžíce |
rybí omáčka | 1 lžíce |
pepř | dle chuti |
šťáva z jednoho citronu | dle chuti |
koriandr | svazek |
Po dlouhé době jsem se rozhodla připravit teplou večeři, tak jsem se rozhodla připravit tento recept.
Nudle zalijte vařící vodou a nechte vařit al dente . Sceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Houby si namočte na 15 minut do teplé vody a nechte změknout. Později odřízněte tuhé nohy a pokrájejte na nudličky.
Pánev wok nechte dobře rozpálit. Přidejte olej a orestujte mrkev, jarní cibulku a šalotku na nudličky. Dále přidejte okapaný bambus a houby shitaké. Orestujte, okořeňte a dejte stranou.
Stejnou pánev opět rozpalte a přidejte olej. Vložte nudle a promíchejte. Pokud by byly uvařené do měkka, tak se vám budou rozpadat. Jestli se vám lepí na pánev, tak nebyla dostatečně rozpálená.
Nudle neopékejte zbytečně dlouho. Stačí vyloženě několik málo minut.
Dejte opět stranou k zelenině a na pánvi v trošce oleje orestujte česnek, zázvor, palmový cukr, veškeré omáčky a po minutce vmíchejte i vodu se škrobem. Vodu dejte podle uvážení, aby omáčka byla tak akorát hustá.
Vraťte zeleninu i nudle. Promíchejte, popřípadě přilijte krapet vody a citrónovou šťávu.
Na talíři dozdobte čerstvou jarní cibulkou, koriandrem a měsíčkem citrónu.
Dobrou chuť!
Podrobné info: