Pažitka
Název:

Pečené papriky s mletým masem, uzeným tofu a bylinkami


Pečené papriky s mletým masem, uzeným tofu a bylinkami


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso z vepřové plece350 g
bílá paprika6 ks
tmavý toustový chléb4 krajíčky
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
uzené tofu1 balíček
jarní cibulka1 ks
velká červená cibule1 ks
česnek4 stroužky
čerstvé bylinky (oregano, divoká bazalka, majoránka) dle chuti
voda dle potřeby
cherry rajčátka6 - 8 ks
100% rajská šťáva (nemusí být)1/2 hrnku
Postup přípravy:

Tak jsem zase něco vymyslela a bylo to moc dobré. Příště zkusím papriky naplnit balkánským sýrem, zakysankou, česnekem a bylinkami.

Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a rozpůlíme. Mleté vepřové maso smícháme se strouhaným tofu, pokrájenou cibulí a toustovým chlebem zakápnutým olivovým olejem. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, utřený česnek, sůl, pepř, nadrcené bylinky a promícháme. Mletou směsí plníme rozpůlené papriky. Cherry rajčátka omyjeme a pokrájíme na půlky. Plech pokapeme olivovým olejem a naplněné půlky paprik poklademe na vymazaný plech. Přidáme mezi plněné půlky paprik i půlky rajčátek, plátky červené cibule a zalijeme trochou vody. Pečeme na 180 stupňů cca 10 minut. Podle chuti dosolíme, opepříme a je-li potřeba, zalijeme 100% rajskou šťávou a pečeme dál do měkka. Podáváme s pečivem nebo s bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno