Ingredience: | |
brokolice | 350 g |
kuřecí stehenní maso | 450 g |
strouhanka | 80 g |
chedar | 35 g |
cibule | 1/2 ks |
česnek | 1 stroužek |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
vejce | 2 ks |
nasekaná petrželka | hrst |
Salsa: | |
rajčata | 4 ks |
olivový olej | 2 lžíce |
cibule | 1/2 ks |
česnek | 1 stroužek |
petrželka | hrst |
sůl | dle chuti |
Cokoliv je u nás na oběd "do ručky" má vždy velký úspěch. Není třeba se zdržovat příborem a o to rychleji pak porce mizí z talíře. Vsadila jsem na osvědčenou kombinaci masa a zeleniny a trochu ozvláštnila chedarem, který mám jako sýr velmi ráda. Aby vše barevně, ale i chuťově ladilo, vybrala jsem k válečkům rajčatovou salsu.
Brokolici si uvaříme v páře cca 10 minut. Kuřecí maso si nameleme nebo nakrájíme na velmi jemno. Brokolici nasekejte najemno a smíchejte s vejcem, cibulí, česnekem, chedarem,strouhankou, solí, pepřem a petželkou. Lžící odebírejte kousky směsi a rukama tvarujte malé válečky. Dávejte je na plech vyložený pečicí folií a pečte dozlatova na 180 stupňu cca 30-35 minut. Podávat můžete s domácími hranolkami a např. rajčatovou salsou.
Rajčata spaříme a oloupeme, vykrojíme vnitřky a zbytek nakrájíme. Všechny ingredience tj. nakrájená rajčata, olivový olej, cibuli, česnek, petrželi a sůl rozmixujeme tyčovým mixérem. Podávame jako salsu k pečeným válečkům.
Podrobné info: