Pažitka
Název:

Pečené válečky z brokolice, kuřecího masa a chedaru s rajčatovou salsou


Pečené válečky z brokolice, kuřecího masa a chedaru s rajčatovou salsou


Ingredience:
Ingredience:
brokolice350 g
kuřecí stehenní maso450 g
strouhanka80 g
chedar35 g
cibule1/2 ks
česnek1 stroužek
sůl dle chuti
pepř špetka
vejce2 ks
nasekaná petrželka hrst
Salsa:
rajčata4 ks
olivový olej2 lžíce
cibule1/2 ks
česnek1 stroužek
petrželka hrst
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Cokoliv je u nás na oběd "do ručky" má vždy velký úspěch. Není třeba se zdržovat příborem a o to rychleji pak porce mizí z talíře. Vsadila jsem na osvědčenou kombinaci masa a zeleniny a trochu ozvláštnila chedarem, který mám jako sýr velmi ráda. Aby vše barevně, ale i chuťově ladilo, vybrala jsem k válečkům rajčatovou salsu.

Brokolici si uvaříme v páře cca 10 minut. Kuřecí maso si nameleme nebo nakrájíme na velmi jemno. Brokolici nasekejte najemno a smíchejte s vejcem, cibulí, česnekem, chedarem,strouhankou, solí, pepřem a petželkou. Lžící odebírejte kousky směsi a rukama tvarujte malé válečky. Dávejte je na plech vyložený pečicí folií a pečte dozlatova na 180 stupňu cca 30-35 minut. Podávat můžete s domácími hranolkami a např. rajčatovou salsou.

Rajčata spaříme a oloupeme, vykrojíme vnitřky a zbytek nakrájíme. Všechny ingredience tj. nakrájená rajčata, olivový olej, cibuli, česnek, petrželi a sůl rozmixujeme tyčovým mixérem. Podávame jako salsu k pečeným válečkům.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno