Pažitka
Název:

Pečené vepřové ramínko na česneku, cibuli, kmínu se šmakoun plackami a Ghí


Pečené vepřové ramínko na česneku, cibuli, kmínu se šmakoun plackami a Ghí


Ingredience:
Ingredience:
vepřové ramínko500 g
velká cibule2 ks
česnek3 - 4 stroužky
mletý kmín dle chuti
voda na podlití dle potřeby
sůl dle chuti
Placky (cca 12 ks):
žitná mouka celozrnná jemně mletá200 g
špaldová mouka T 1050300 g
mandlové mléko270 ml
droždí1/2 kostky
přírodní Šmakoun100 g
České Ghíčko Bio2 lžíce
sůl1 a 1/2 lžičky
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů1 lžička
Náplň do placek:
bílá cibulka1 ks
kadeřavý salát dle potřeby
Postup přípravy:

A do třetice těsto, které má univerzální použití nejen na langoše, vdolky, ale i placky, které můžete plnit nebo jen tak přikusovat. Zbylo mi něco málo těsta a řekla jsem si, že jej využiji místo přílohy, líná jsem byla už cokoliv připravovat. Je to tak, ale musím uznat, že lenost se zde vyplatila. Předchozí den jsme měli vepřové ramínko s rýží a zbytek bylo třeba také smlsnout, takže jsme si masíčko dopřáli s plackami, cibulkou a salátkem.

Zapékaná masa miluji, jejich příprava je snadná a rychlá a já si stihnu kolem připravit spoustu věcí. Zde tomu není jinak. Vepřové ramínko omyjeme, případně očistíme, rozkrájíme. Vložíme do zapékací mísy, osolíme, přidáme pokrájenou cibuli, prolisujeme si oloupaný česnek, kterým masíčko potřeme. Následně již jen podlijeme vodou a pokmínujeme. Vložíme do trouby a pečeme na 180-200°C než se bude krásně rozpadat. Já jsem výpek nezahušťovala, nebylo zapotřebí, povedlo se mi vypéct většinu vody.

Během pečení můžeme využít volného času a připravit si přílohu, já zvolila jeden den rýži a druhý den placky. Zde je jejich příprava.

Mouky nasypeme do misky, lehce přihřejeme mandlové mléko, ve kterém rozpustíme droždí, přidáme najemno nastrouhaného šmakouna, Ghí, sůl, kypřící prášek, vypracujeme těsto a necháme kynout alespoň 1 hodinu.

Pak již jen rozválíme, upečeme na Ghí, přidáme kadeřavý salát, upečené masíčko, přelijeme výpekem a přidáme pokrájenou cibulku. Můžete si přidat oblíbený dresink.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno