Ingredience: | |
bůček | 1000 g |
voda | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
kmín | dle chuti |
česnek | 4 stroužky |
uzená paprika | dle chuti |
cibule | 1 ks |
Někdy dostane člověk chuť zhřešit bůčkem, a tak se tentokrát stalo i u nás.
Maso kuchyňsky upravíme, osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme nejdříve kůží dolů. Krátce opečeme. Maso otočíme a kůžičku nakrájíme na malé kostičky a opět dáme péci pak dál nakrájenou kůží nahoru. V sosu smícháme špetku uzené papriky a bůček ještě takto polijeme. Ke konci pečení, když maso zlátne, přidáme nasekané kousky česneku a kolečka cibule. Opečeme, vyndáme a nařežeme na plátky. Podáváme se zelím s výpekem a bramborovým knedlíkem se žampiony a jarní cibulkou.
Podrobné info: