Pažitka
Název:

Pečený bůček na uzené paprice, cibuli a česneku


Pečený bůček na uzené paprice, cibuli a česneku


Ingredience:
Ingredience:
bůček1000 g
voda dle potřeby
sůl dle chuti
kmín dle chuti
česnek4 stroužky
uzená paprika dle chuti
cibule1 ks
Postup přípravy:

Někdy dostane člověk chuť zhřešit bůčkem, a tak se tentokrát stalo i u nás.

Maso kuchyňsky upravíme, osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme nejdříve kůží dolů. Krátce opečeme. Maso otočíme a kůžičku nakrájíme na malé kostičky a opět dáme péci  pak dál nakrájenou kůží nahoru. V sosu smícháme špetku uzené papriky a bůček  ještě takto polijeme. Ke konci pečení, když maso zlátne, přidáme nasekané kousky česneku a kolečka cibule. Opečeme, vyndáme a nařežeme na plátky. Podáváme se zelím s výpekem a bramborovým knedlíkem se žampiony a jarní cibulkou. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno