Ingredience: | |
bůček, žebírka a ocásky | 1500 g |
kouřová sůl | 1 hrstička |
uzená paprika | 1 špetka |
česnek | 4 stroužky |
kmín | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
sádlo | 1 pol. lžíce |
velká cibule | 2 ks |
voda na podlití | |
Na zelí: | |
červené kysané zelí | 1 větší miska |
kmín | 1 špetka |
sůl | 1 špetka |
červené víno | 150 ml |
velká cibule | 1 ks |
sádlo | 1 lžíce |
gelový bujón | 1/2 ks |
Příloha: | |
houskový nebo bramborový knedlík | |
sekaná petrželka | 1 hrstka |
Jednou za čas je prostě chuť na pořádnou klasiku, která vás možná bude tížit ještě večer, přiznávám. Jenže, my to máme prostě rádi. Nezapomeňte na dobré víno, i když na něm jen vaříte. Já si vybrala vepřové ocásky, žebírka a bůček.
Maso kuchyňsky upravíme, potřeme prolisovaným česnekem, posypeme kouřovou solí a uzenou paprikou. Kdo má rád kmín posype drceným či celým kmínem. Podlijeme vodou a přidáme do pekáčku lžíci sádla s pokrájenou cibulkou.
Dáme péci do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme dozlatova a podléváme výpekem.
Zelí:
Na sádle orestujeme cibuli, přidáme červené kysané zelí, osolíme, okmínujeme a podlijeme červeným vínem a necháme vydusit. Podle chuti dochutíme cukrem. Já po chvíli přidala do výpeku půl vaničky gelového bujónu pro silnější chuť.
Maso pokrájíme a podáváme s červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Podrobné info: