Ingredience: | |
hovězí zadní maso | 1000 g |
olivový olej | dle potřeby |
masového vývaru nebo vody | 1,5 l |
větší cibule | 4 ks |
rajský protlak | 1 malá plechovka |
rajská šťáva | 1/2 hrnku |
česnek | 6 stroužků |
čerstvá majoránka | dle chuti |
uzená paprika | dle chuti |
drcený kmín | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
rajčata | 4 ks |
bílá paprika | 4 ks |
pálivá špičatá paprika | 2 ks |
Měli jsme chuť na guláš, tak jsem jej zkusila připravit pečený v troubě. Moc nám všem chutnal a určitě jsem ho nedělala naposledy.
Maso nakrájíme na větší kostky. Ve velkém kastrolu (který je vhodný do trouby) zpěníme na oleji nahrubo pokrájené cibule, přidáme kostky hovězího masa a krátce osmahneme. Přimícháme do směsi rajský protlak a rajskou šťávu, znovu osmahneme a přidáme rozmačkaný česnek a další koření. Zalijeme vývarem nebo vodou, přiklopíme poklicí a pečeme v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 10 minut. Po této době odklopíme poklici, přidáme omytá a pokrájená rajčata, nadrcenou čerstvou majoránku, pokrájené paprik a ještě chvíli pečeme. Guláš je dost hustý, není třeba nic zahušťovat. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s širokými nudlemi nebo s pečivem.
Podrobné info: