Ingredience: | |
porce králíka | 4 ks |
rajčata | 2 ks |
střední žlutá paprika | 1 ks |
hrubozrnná hořčice | dle chuti |
česnek | 2 stroužky |
sůl | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
Kaše: | |
brambory | 6 ks |
jablka | 2 ks |
celer | kousek |
drcený kmín | špetka |
máslo | plátek |
mléko | dle potřeby |
Salát: | |
okurka | dle potřeby |
bylinková sůl | dle chuti |
moučkový cukr | dle chuti |
ocet | dle chuti |
olej pro studenou kuchyni | dle potřeby |
Tato pečená zelenina dodá zajímavou a šmrncovní chuť výpeku, která tak doladí kaši. Jak já tyhle kombinace miluji, doufám, že i vám zachutnají.
Omytá rajčata a papriku nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče, osolte a zakápněte olivovým olejem, zhruba jednu lžíci. Naporcovaného králíka osolte a namažte hořčicí. Maso položte na zeleninu. Podlijte trochou vody, aby byl králík ani né z půlky ponořený. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky a položte na maso a zeleninu. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi dvě hodiny do měkka.
Zhruba 30 minut před koncem pečení si připravte na kaši. Oloupané brambory, celer a jablka nakrájejte na kostičky a společně s drceným kmínem a solí vařte ve vodě do měkka. Když je uvařeno, rozšlehejte společně s vlažným mlékem a máslem na kaši.
Salát připravíte tak, že nastrouháte okurku nahrubo a ochutíte solí, cukrem, octem a olejem.