Pažitka
Název:

Pečený králík s hrubozrnnou hořčicí, paprikou a rajčaty s bramborovo-jablečnou kaší


Pečený králík s hrubozrnnou hořčicí, paprikou a rajčaty s bramborovo-jablečnou kaší


Ingredience:
Ingredience:
porce králíka4 ks
rajčata2 ks
střední žlutá paprika1 ks
hrubozrnná hořčice dle chuti
česnek2 stroužky
sůl dle chuti
olivový olej dle potřeby
Kaše:
brambory6 ks
jablka2 ks
celer kousek
drcený kmín špetka
máslo plátek
mléko dle potřeby
Salát:
okurka dle potřeby
bylinková sůl dle chuti
moučkový cukr dle chuti
ocet dle chuti
olej pro studenou kuchyni dle potřeby
Postup přípravy:

Tato pečená zelenina dodá zajímavou a šmrncovní chuť výpeku, která tak doladí kaši. Jak já tyhle kombinace miluji, doufám, že i vám zachutnají.

Omytá rajčata a papriku nakrájejte na kostičky a dejte do pekáče, osolte a zakápněte olivovým olejem, zhruba jednu lžíci. Naporcovaného králíka osolte a namažte hořčicí. Maso položte na zeleninu. Podlijte trochou vody, aby byl králík ani né z půlky ponořený. Oloupaný česnek nakrájejte na plátky a položte na maso a zeleninu. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů asi dvě hodiny do měkka. 
Zhruba 30 minut před koncem pečení si připravte na kaši. Oloupané brambory, celer a jablka nakrájejte na kostičky a společně s drceným kmínem a solí vařte ve vodě do měkka. Když je uvařeno, rozšlehejte společně s vlažným mlékem a máslem na kaši. 
Salát připravíte tak, že nastrouháte okurku nahrubo a ochutíte solí, cukrem, octem a olejem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno