Pažitka
Název:

Pečený kuřecí vývar


Pečený kuřecí vývar


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí křídla (nebo 1/2 kuřete)5 ks
mrkev2 ks
petržel2 ks
celer1/4 ks
větší cibule se slupkou1 ks
česnek5 stroužků
bobkový list2 ks
pepř5 kuliček
nové koření5 kuliček
tymián snítka
olivový olej kapka
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Tak si představte, že mě po tom celým pracovním, svatebním a narozeninovým maratonu skolila viróza. Pár dní dovolený teda strávím v posteli. Celá já. Na rýmičku a podobný neduhy je nejlepší poctivej silnej vývar! A ten "pečenej" je ze všech nejlepší! Jdeme na to.

Maso dobře osolíme a dáme na plech spolu s kousky zeleniny a kořením. Pokapeme olivovým olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 45 minut, zkrátka dokud všechny ingredience nezezlátnou.

Po upečení vložíme vše do hrnce se studenou vodou, přidáme plocholistou petržel, ještě trochu soli a pepř. Nápek z plechu rozpustíme v troše horký vody a přilijeme ho také do hrnce. Celej tenhle proces nám zajistí krásnou zlatou barvu vývaru a ta chuť... no, počkejte si.

Vše přivedeme k varu a lžící sbíráme tvořící se pěnu. Pak stáhneme plamen na nejmíň a 2 - 3 hodinky necháme mírně probublávat. Nakonec vývar scedíme do čistého hrnce a už je jen na vás, čím ho doplníte. Můžete do něj pustit vejce nebo ho vylepšit domácími nudlemi. Já do něj obírám kuřecí maso a přidávám kořenovou zeleninu smaženou na másle. Dvě, tři porce si schovejte do mrazáku, ať se s tím zas nemusíte dělat, až budete nemocný jako já.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno