Pažitka
Název:

Pečený květák s kari a cizrnou


Pečený květák s kari a cizrnou


Ingredience:
Ingredience:
větší květák1 ks
uvařená cizrna240 g
extra panenský olivový olej dle potřeby
indické kari1 - 2 lžičky
římský kmín1/2 lžičky
hrubozrnná mořská sůl dle chuti
čerstvý koriandr dle chuti
Postup přípravy:

Jedno z jídel, po kterých se můžu utlouct, je květák. Miluji ho na všechny způsoby a nikdy mě neomrzí. Jako malá jsem dokázala sníst na posezení mísu smaženého květáku a určitě bych to dokázala i teď (smích). Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása. Dokazuje to i tento jednoduchý recept na pečený květák. Oblíbila jsem si ho hlavně díky voňavému kari, které se k němu dokonale hodí. Nebojte se květák s cizrnou v troubě lehce "připálit". Jen tak se na nich vytvoří křupavá a hnědá kůrčička.

Květák očistěte, rozeberte ho na růžičky a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Na plech vsypte také cizrnu. V misce míchejte olivový olej s kari, římským kmínem a mořskou solí. Směs pečlivě promíchejte a vlijte ji na plech. Pomocí rukou vše pořádně promíchejte. Takto připravený květák pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30-40 minut dohněda. Před podáváním posypte čerstvě nasekaným koriandrem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno