Pažitka
Název:

Pečený štičí filet v rozmarýnové marinádě


Pečený štičí filet v rozmarýnové marinádě


Ingredience:
Ingredience:
štičí filet2 ks
olivový olej4 lžíce
hrubozrnná sůl3 lžičky
mletá uzená paprika1 lžička
citronový pepř2 lžičky
čerstvý rozmarýn2 snítky
máslo kousek
Postup přípravy:

Večeře za doprovodu bílého vína a dobré ryby, je tou nejlepší variantou pro strávení příjemného večera.

Do hmoždíře si dáme natrhané jehličky rozmarýnu a všechny ostatní ingredience kromě másla. Umícháme si čerstvou bylinkovou pastu, kterou potřeme filety. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat, aby se ryba linula ruka v ruce s bylinkami.
Poté pekáček lehce potřeme olejem, filety položíme kůží dolů, poklademe plátky másla a dáme péci do trouby na 200 st.
Po 15 minutách obrátíme, zase poklademe plátky másla a pečeme dalších 15 minut.
Já jsem deset minut před koncem pečení přidala cherry rajčátka.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno