Ingredience: | |
štičí filet | 2 ks |
olivový olej | 4 lžíce |
hrubozrnná sůl | 3 lžičky |
mletá uzená paprika | 1 lžička |
citronový pepř | 2 lžičky |
čerstvý rozmarýn | 2 snítky |
máslo | kousek |
Večeře za doprovodu bílého vína a dobré ryby, je tou nejlepší variantou pro strávení příjemného večera.
Do hmoždíře si dáme natrhané jehličky rozmarýnu a všechny ostatní ingredience kromě másla. Umícháme si čerstvou bylinkovou pastu, kterou potřeme filety. Necháme minimálně 2 hodiny marinovat, aby se ryba linula ruka v ruce s bylinkami.
Poté pekáček lehce potřeme olejem, filety položíme kůží dolů, poklademe plátky másla a dáme péci do trouby na 200 st.
Po 15 minutách obrátíme, zase poklademe plátky másla a pečeme dalších 15 minut.
Já jsem deset minut před koncem pečení přidala cherry rajčátka.
Doboru chuť!