Ingredience: | |
hovězí maso na guláš nakrájené na proužky | 700 g |
hladká mouka | 2 lžíce |
koření pěti vůní | 1 lžíce |
pepř | 1 lžíce |
citronová tráva, nakrájená najemno | 2 stonky |
česnek nakrájený na jemno | 3 stroužky |
sojová omáčka | 3 lžíce |
třtinový cukr | 1 lžíce |
šalotka, nakrájená najemno | 4 ks |
nakrájené chilli | 2 - 3 ks |
nakrájená velká rajčata | 4 ks |
rajčatová pasta | 2 lžíce |
mrkev nakrájená na plátky | 4 ks |
badyán | 2 hvězdičky |
limetkové listy | 2 ks |
celá skořice | 1 ks |
domácí vývar | 650 ml |
dýně, oloupaná a nakrájená na kostičky | 1 ks |
sezamový olej | 2 lžíce |
asijská bazalka | dle chuti |
Nejsem člověk, který má v oblibě guláš se šesti, ale snažím se dělat recepty, která jsou známé, oblíbené a stylizuji je do své oblíbené Asie. Třeba jen citronová tráva a badyán dokáží udělat velké divy.
V neděli, když venku sněžilo a nebylo nic, co by mě vyhnalo do té zimy, kromě večerní jógy, jsme se rozhodla, že právě teplý guláš s chilli nás dokáže pořádně zahřát.
Je to velmi jednoduché, jen možná trvá trošku déle. Maso si na předem na hodinu naložíte.