Těsto: | |
hrubá mouka | 250 g |
žloutek | 1 ks |
sůl | špetka |
voda | dle potřeby |
Náplň: | |
mleté krůtí maso | 300 g |
máslo na dušení masa | 1 lžíce |
středně velká cibule | 1 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
muškátový květ | špetka |
Omáčka: | |
mléko | 300 ml |
strouhaná niva | 160 g |
strouhaná mozzarella | 160 g |
máslo | 1 lžíce |
kari koření | dle chuti |
bylinky | dle chuti |
Pelmeně jsou známé jídlo a já si k nim připravila ještě sýrovou omáčku z nivy a mozzarelly. Všichni jsme si moc pochutnali.
Těsto
Z mouky, žloutku, soli a vody vypracujeme tužší těsto, které necháme cca 1 - 2 hodiny odpočinout.
Náplň
Na másle osmažíme cibuli, přidáme mleté krůtí maso a restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového květu a necháme vychladnout.
Z těsta vyválíme a vykrájíme malá kolečka o průměru cca 6 cm. Doprostřed koleček navrstvíme lžičku mletého masa. Kolečka přehneme, okraje stlačíme vidličkou a cípy spojíme k sobě.
Vhodíme do osolené vařící vody a vaříme cca 10 minut.
V nádobě necháme povařit mléko, přisypeme oba druhy nastrouhaných sýrů, přidáme na zjemnění máslo a špetičku koření. Zamícháme a vypneme. Pokud je omáčka hustá, přidáme ještě mléko.
Pelmeně přelijeme touto chutnou a jemnou sýrovou omáčkou. Posypeme bylinkami a podáváme.
Podrobné info: