Název:Penne s cuketou a pancettou
Ingredience:
Ingredience: |
větší cuketa | 3 ks |
italská pancetta (nebo cca 200 g guaciale) | 1 balení |
česnek | 2 - 3 stroužky |
chilli paprička | 1 ks |
těstoviny penne (Riscossa, Panzani, Barilla, Mamma Lucia a jiné italské těstoviny) | 300 g |
panenský olivový olej | trochu |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
tvrdý sýr Parmezán nebo Gran Moravia | dle potřeby |
Postup přípravy:Mezi jedny z mých nejoblíbenějších receptů patří i tenhle, je plný čerstvé cukety a voňavé pancetty. Není nijak složitý a je rychlý. Místo pancetty můžete použít i tzv. „guanciale„, jsou to vepřová líčka, která jsou chuťově lepší, ale v ČR zato horší k sehnání (aspoň z mojí zkušenosti).
Bohatě si ale vystačíte i s pancettou. Cukety najdete v každém dobrém supermarketu – v Liberci mají např. v Globusu nebo v Kauflandu.
Příprava:
- nakrájejte omyté cukety na malé kostky– asi 1cm
- nalijte do pánve cca 5 polévkových lžic olivového oleje a nasypte do ní nakrájenou cuketu
- cukety následně osolte, opepřete a vhoďte do nich chilli papričku
- smažte nejdříve na větším ohni a stále míchejte
- asi tak po 5 minutách přidejte česnek (česnek oloupejte a rozmáčkněte – dělá se to tak že položíte nůž plochou hranou na česnek a pěstí do plochy nože bouchnete)
- dál smažte na mírném ohni a přidejte pancettu
- chvíli to všechno posmažte a pak přikryjte pánev pokličkou a nechte na velmi mírném ohni dusit
- mezitím si osolte vodu na těstoviny a nechte ji vařit
- do vroucí vody potom vložte těstoviny
- hotové těstoviny (al dente – ani měkké ani tvrdé - těstoviny neprolévejte studenou vodou) nakonec smíchejte s vaší směsí v pánvi : cuketa je hotová až úplně změkne – skoro zkašovití
- do směsi nasypte trochu parmezánu a vše pořádně promíchejte
- podávejte posypané parmezánem
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min
Autor:
zavřít okno