Pažitka
Název:

Penne s cuketou a pancettou


Penne s cuketou a pancettou


Ingredience:
Ingredience:
větší cuketa3 ks
italská pancetta (nebo cca 200 g guaciale)1 balení
česnek2 - 3 stroužky
chilli paprička1 ks
těstoviny penne (Riscossa, Panzani, Barilla, Mamma Lucia a jiné italské těstoviny)300 g
panenský olivový olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
tvrdý sýr Parmezán nebo Gran Moravia dle potřeby
Postup přípravy:

Mezi jedny z mých nejoblíbenějších receptů patří i tenhle, je plný čerstvé cukety a voňavé pancetty. Není nijak složitý a je rychlý. Místo pancetty můžete použít i tzv. „guanciale„, jsou to vepřová líčka, která jsou chuťově lepší, ale v ČR zato horší k sehnání (aspoň z mojí zkušenosti).

Bohatě si ale vystačíte i s pancettou. Cukety najdete v každém dobrém supermarketu – v Liberci mají např. v Globusu nebo v Kauflandu.

Příprava:

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno