Ingredience: | |
kuřecí prsa | 4 ks |
těstoviny Penne | 400 g |
hříbky | 3 - 4 hrsti |
olej | 2 lžíce |
malá cibule | 1 ks |
smetana 33% | 250 ml |
sojová omáčka | dle chuti |
worcester | dle chuti |
sušený česnek | dle chuti |
tymián | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Dnes jsem dostala chuť na hříbky a tak jsem k obědu připravila, Penne s kuřecím masem a hříbkovou omáčkou. I když jsme nyní nebyli na houbách, tak jsem využila „křečkovo zásoby“ z mrazáku. Takové dobroty, které jsou za chvilku hotové, prostě miluji!
V osolené vodě s kapkou oleje si nejprve uvaříme penne. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Potom nudličky vyjmeme z pánve a na výpeku necháme zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Poté přidáme hříbky, trochu sušeného česneku, tymiánu, sójové omáčky, Worcesteru a zalijeme smetanou. Směs podusíme a nakonec vmícháme uvařené penne do připravené směsi.
Podrobné info: