Pažitka
Název:

Penne s kuřecím masem a hříbkovou omáčkou


Penne s kuřecím masem a hříbkovou omáčkou


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa4 ks
těstoviny Penne400 g
hříbky3 - 4 hrsti
olej2 lžíce
malá cibule1 ks
smetana 33%250 ml
sojová omáčka dle chuti
worcester dle chuti
sušený česnek dle chuti
tymián dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem dostala chuť na hříbky a tak jsem k obědu připravila, Penne s kuřecím masem a hříbkovou omáčkou. I když jsme nyní nebyli na houbách, tak jsem využila „křečkovo zásoby“ z mrazáku. Takové dobroty, které jsou za chvilku hotové, prostě miluji!

V osolené vodě s kapkou oleje si nejprve uvaříme penne. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a orestujeme na oleji. Potom nudličky vyjmeme z pánve a na výpeku necháme zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Poté přidáme hříbky, trochu sušeného česneku, tymiánu, sójové omáčky, Worcesteru a zalijeme smetanou. Směs podusíme a nakonec vmícháme uvařené penne do připravené směsi.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno