Ingredience: | |
těstoviny z červené čočky | 1 balení |
velká červená paprika | 2 ks |
kešu ořechy | 150 g |
uzená paprika | 1 lžička |
sůl | špetka |
citronová šťáva | 1 lžíce |
česnek | 1 stroužek |
mleté chilli | dle chuti |
čerstvá bazalka | hrst |
olivový olej | dle potřeby |
Miluji těstoviny a miluji krémové omáčky. Ale jak připravit omáčku bez hromady smetany nebo mléka? Jednoduše! Připravte ji z kešu oříšků. Vsadím se, že jakmile ji jednou ochutnáte, už nebudete chtít žádnou jinou.
Kešu oříšky vsypeme do misky, zalijeme je až po okraj vodou a necháme přes noc namáčet. Papriky omyjeme, osušíme a položíme je na plech vyložený pečícím papírem. Papriky pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, až se na nich začnou dělat puchýře. Upečené papriky vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Ještě za tepla z paprik odstraníme slupku, stopky, semínka a jednotlivé papriky podélně rozdělíme na široké pruhy.
Z kešu oříšků slijeme vodu, propláchneme a vsypeme je do mixéru. Přidáme cca 200 ml čisté vody, upečené papriky, česnek, hrst bazalky uzenou papriku, citronovou šťávu a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Hotovou omáčku ochutíme solí a mletým chilli. Podáváme s uvařenými těstovinami a snítkou bazalky.
Dobrou chuť.
Podrobné info: