Pažitka
Název:

Penne z červené čočky s omáčkou z kešu a pečených paprik


Penne z červené čočky s omáčkou z kešu a pečených paprik


Ingredience:
Ingredience:
těstoviny z červené čočky1 balení
velká červená paprika2 ks
kešu ořechy150 g
uzená paprika1 lžička
sůl špetka
citronová šťáva1 lžíce
česnek1 stroužek
mleté chilli dle chuti
čerstvá bazalka hrst
olivový olej dle potřeby
Postup přípravy:

Miluji těstoviny a miluji krémové omáčky. Ale jak připravit omáčku bez hromady smetany nebo mléka? Jednoduše! Připravte ji z kešu oříšků. Vsadím se, že jakmile ji jednou ochutnáte, už nebudete chtít žádnou jinou. 

Kešu oříšky vsypeme do misky, zalijeme je až po okraj vodou a necháme přes noc namáčet. Papriky omyjeme, osušíme a položíme je na plech vyložený pečícím papírem. Papriky pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, až se na nich začnou dělat puchýře. Upečené papriky vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Ještě za tepla z paprik odstraníme slupku, stopky, semínka a jednotlivé papriky podélně rozdělíme na široké pruhy. 

Z kešu oříšků slijeme vodu, propláchneme a vsypeme je do mixéru. Přidáme cca 200 ml čisté vody, upečené papriky, česnek, hrst bazalky uzenou papriku, citronovou šťávu a vše rozmixujeme na hladkou omáčku. Hotovou omáčku ochutíme solí a mletým chilli. Podáváme s uvařenými těstovinami a snítkou bazalky. 

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno