Pažitka
Název:

Perníčkové cupcakes se skořicovým krémem


Perníčkové cupcakes se skořicovým krémem


Ingredience:
Těsto:
vajíčka4 ks
cukr krupice115 g
máslo30 g
hladká mouka115 g
prášek do pečiva1/2 lžičky
holandské kakao2 lžíce
perníkové koření2 lžičky
Krém:
mascarpone250 g
smetana ke šlehání 31%200 ml
přírodní vanilkové aroma1 lžička
mletá skořice1 lžíce
Postup přípravy:

Perníčky už mám pár týdnů hotové. Protože mi ale chyběla ta úžasná vůně, která se prožene bytem, když je právě vytáhnu z trouby... vrhla jsem se na pečení perníčkových cupcakes, vyrobených z toho nejjednoduššího a nejnadýchanějšího těsta, které jsem letos na podzim objevila. Upečené dortíky jsem doplnila skořicovým krémem ze šlehačky a mascarpone - Vánoce můžou začít. PS: Vlevo na obrázku vidíte v pozadí můj podruhé ozdobený vánoční stromeček. Po prvním nazdobení se nám maličko sesunul k zemi. To ani 20 rozbitých ozdob mi ale adventní náladu nepokazí.

Předehřejeme si troubu na 170 stupňů.
 
Máslo si rozpustíme v mikrovlnné troubě - dávám na 1 minutu při 360 W - pak odstavím stranou. Vajíčka s cukrem vyšleháme do husté pěny pomocí kuchyňského robotu s balonovou metlou to jde samo, ale ručním se to také samozřejmě zvládne. Přes síto do pěny postupně prosejeme mouku s práškem do pečiva, kakaem a kořením a vpravíme je tam pomocí stěrky. Nyní je čas na máslo, které přilijeme do těsta a opatrně ho zapracujeme. Těsto plníme do 3/4 výšky silikonových košíčků nebo papírových, kterými jsme vyložili muffinový plech. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut. Po upečení vyjmeme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
 
Krém je jak jinak než rychlovka. V hluboké míse vyšleháme všechny suroviny do hustého krému, který nanášíme na studené dortíky pomocí cukrářského sáčku a kovové zdobičky.
 
Zdobíme dle fantazie, já zvolila kakao a cukrové hvězdičky. 
 
Pokud pečete cupcakes poprvé, mrkněte na mých 15 tipů pro božské cupcakes.
Podrobné info:
Počet porcí15 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Chlumáková

    zavřít okno