Pažitka
Název:

Perník


Perník


Ingredience:
Ingredience:
sojová mouka1/2 hrnku
hladká pšeničná mouka1/2 hrnku
celozrnná špaldová mouka1/2 hrnku
fruktoza1/2 hrnku
slunečnicový olej1/4 hrnku
žloutek3 ks
kakao2 lžíce
prášek do perníku1 balíček
perníkové koření1 lžička
sojové mléko1 hrnek
kokos4 lžíce
nasekané vlašské ořechy1 hrst
Postup přípravy:

Perníky v období Vánoc voní a vždy tématicky zkrášlují prostřený stůl. Tenhle je strašně jednoduchý a opravdu chutná suprově.

Veškeré sypké suroviny smícháme v jedné míse. Přidáme vejce, olej a sojové mléko. Vytvoříme vláčné těsto, které nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 20 - 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno