Ingredience: | |
polohrubá mouka | 250 g |
krupicový cukr | 120 g |
kakao | 2 lžíce |
prášek do pečiva | 1 ks |
vlašské ořechy | hrst |
větší jablko | 1 ks |
perníkové koření | 2 lžíce |
mléko | 250 ml |
olej | 100 ml |
vejce | 1 ks |
Perníkové moučníky jsou jedny z mých nejoblíbenějších. Díky jablku je krásně vláčný a navíc kombinace perníku, jablka a ořechů vám doma navodí vánoční atmosféru a to skoro bez námahy. Je tak snadný, že ho stihnete upéct i večer po práci.
V míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, kakao, kypřící prášek a perníkové koření. Přidejte na kostičky pokrájené jablko (nemusíte ho ani loupat) a hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů.
Odměřte mléko a olej a společně s vejcem přidejte k suché směsi. Dobře vše promíchejte a nalijte na plech vyložený pečícím papírem nebo vymazaný máslem a vysypaný moukou.
Peče v troubě předehřáté na 170°C přibližně 30 minut. Propečení zkoušejte špejlí (těsto se na ní nesmí lepit).
Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ