Ingredience: | |
celozrnná žitná mouka | |
ovesné vločky | 1/2 šálku |
olej | 1/2 šálku |
rostlinné mléko | 1 a půl šálku |
kypřící prášek do perníku (nebo obyč prášek plus koření do perníku) | 1 sáček |
karob (kakao) | 2 lžíce |
fruktóza či jiného sladidla (sirupu) | |
posekané ořechy | hrst |
mix rozinek a brusinek | hrst |
nastrouhaná cuketa | 1/2 ks |
jemně strouhaná mrkev | 1 ks |
rum | 3 lžíce |
karobová poleva | + dle chuti |
karob | dle chuti |
bramborový škrob | dle potřeby |
kokosový olej | dle potřeby |
agáve sirup | 2 lžíce |
To bych nebyla já, abych do toho pečení nepřidala něco zvláštního, obyčejný perník je pro mne asi nuda. Na druhou stranu je perník z cukety celkem normální věc. Použila jsem samozřejmě celozrnnou mouku a také kypřící prášek do perníku od Alnatury, který v sobě měl již koření a krásně voněl.
Je to trošku vlhčí perník a není tak nadýchaný díky vodě z cukety, chuťově je však výborný. Karobová poleva mu dodá na sex appealu.