Pažitka
Název:

Perník z cukety s polevou z karobu (vegan)

Veganský recept


Perník z cukety s polevou z karobu (vegan)


Ingredience:
Ingredience:
celozrnná žitná mouka
ovesné vločky1/2 šálku
olej1/2 šálku
rostlinné mléko1 a půl šálku
kypřící prášek do perníku (nebo obyč prášek plus koření do perníku)1 sáček
karob (kakao)2 lžíce
fruktóza či jiného sladidla (sirupu)
posekané ořechy hrst
mix rozinek a brusinek hrst
nastrouhaná cuketa1/2 ks
jemně strouhaná mrkev1 ks
rum3 lžíce
karobová poleva+ dle chuti
karob dle chuti
bramborový škrob dle potřeby
kokosový olej dle potřeby
agáve sirup2 lžíce
Postup přípravy:

To bych nebyla já, abych do toho pečení nepřidala něco zvláštního, obyčejný perník je pro mne asi nuda. Na druhou stranu je perník z cukety celkem normální věc. Použila jsem samozřejmě celozrnnou mouku a také kypřící prášek do perníku od Alnatury, který v sobě měl již koření a krásně voněl. 

Je to trošku vlhčí perník a není tak nadýchaný díky vodě z cukety, chuťově je však výborný. Karobová poleva mu dodá na sex appealu.

Předehřejeme troubu na 170°C. Smícháme zvlášť suché a zvlášť mokré ingredience. K mokrým postupně přimícháme suchou směs. Vytvoříme jemné hustší těsto a vlijeme ho do pekáčku. Dáme péct na cca 40°C. 
Karobová poleva: na lžíci kokosového oleje zpěníme agávový sirup a přidáme karob - dvě lžíce karobu rozpustíme v půli hrnku teplé vody) a přilijeme k bublajícímu sirupu. Chvíli mícháme a poté si rozpustíme lžíci škrobu v cca 3 lžících vody a přidáme do hrnce. Mícháme metličkou a směs postupně tuhne. Ještě horkou jí nalijeme na povrch perníku. Posypeme dle libosti a necháme vychladnout. 

Dobrou chuť! 
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Denisa Schmiedová

    zavřít okno