Ingredience: | |
kuřecí prsa | 3 ks (cca 600g) |
střední cibule | 1 ks |
olej | 1 lžíce |
kuřecí vývar | 450 ml |
kari | 1 lžíce |
skořice | 1 lžička |
rajský protlak | 3 lžíce |
sůl | 1 lžička |
pepř | dle chuti |
Jídla z pomalého hrnce mají tu výhodu, že jsou velmi rychlá na prvotní přípravu (obvykle naházet vše do hrnce, zapnout ho a odejít třeba na dopolední procházku a přijít k hotovému obědu) a navíc vše zůstane šťavnaté a nevysušené. Já jsem tentokrát zkusila trhané kuře - konkrétně prsa a byla to dobrá volba. Maso není vysušené, spousta omáčky zaručí skvělý "doprovod" k rýži a takto připravené maso neurazí asi v sendviči, když chcete vyrazit na výlet.
Pokud máte doma kurkumu, můžete dle původního receptu použít 1 lžíci kurkumy a 1 lžičku kari. A pokud máte rádi ostré, špetka chilli bude tomuhle jídlu taky slušet.
Cibuli nakrájíme na drobno a na oleji ji osmažíme dozlatova.
Vývar nalijeme do misky, přidáme kari, skořici, rajský protlak, sůl a pepř a zamícháme.
Na dno pomalého hrnce dáme osmaženou cibuli, na ni kuřecí prsa, zalijeme směsí vývaru a koření a přikryjeme poklicí.
Vaříme na hight 4 hodiny nebo na low 6 hodin. Pokud použijeme mražené maso, dobu v pomalém hrnci natáhneme o 2 hodiny (takže 6, resp. 8 hodin).
Podáváme natrhané na menší kousky s rýží zalité uvařenou omáčkou, případně lze dát do tortill nebo sendvičů ve formě natrhaného masa zalitého menším množstvím omáčky.
Pokud byste chtěli tento pokrm připravit v troubě, vše vložte do pekáče s víkem a pečte na 120°C asi 3,5 hodiny.
Podrobné info: