Ingredience: | |
lístky medvědího česneku | 120 g |
parmezán | 120 g |
piniové oříšky (lze nahradit kešu) | 60 g |
panenský olivový olej | 240 g |
bílý vinný ocet (nemusí být) | 5 g |
sůl | dle chuti |
Dneska jsem se vydala pročistit si hlavu na farmářskej trh na Náplavku. Bylo nádherně, taky mraky lidí, ale já tam pokoupila naprostý skvosty. Dva svazky medvědího česnek, moravský frgále, čerstvý těstoviny, psovi dva buřty a překrásný mističky od Lucie z Čajové Bytosti!
Přijdu domů, dám psovi buřta a šup do zástěry, na božský Pesto z medvědího česneku.
Piniový oříšky orestujeme nasucho na pánvi a necháme je úplně vychladnout.
Parmezán nastrouháme najemno a jdeme na to. Do mixéru dáme lístky medvědího česneku, zalijeme je olivovým olejem a důkladně promixujeme. Pak přidáme piniový oříšky, znovu mixneme, a nakonec přisypeme parmezán, sůl a kapku vinnýho octa. Závěrečně krátce promixujeme a pesto je připravený kekonzumaci. Můžete ho smíchat s těstovinama, přidat do polívek, salátů nebo natřít na rozpečenej toust.
Pokud ho chcete skladovat, naplňte jim čistou sklenici, kterou uzavřete, obalte alobalem, aby pesto neoxidovalo a uchovávejte v lednici.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: