Pažitka
Název:

Pesto z růžičkové kapusty


Pesto z růžičkové kapusty


Ingredience:
Ingredience:
růžičkové kapusty13 ks
bazalka hrst
sýr Gran Moravia100 g
česnek4 stroužky
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
píniové oříšky50 g
olivový olejcca 1 dcl
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Pesto má v kuchyni spoustu využití. Hlavní složkou je bazalka a pak již záleží pouze na vás, co do pesta přidáte. Třeba jako já můžete zvolit růžičkovou kapustu.


Dejte si vařit vodu a ujistěte se, že v mrazáku máte alespoň plato ledu.


Kapustu zbavíme nevzhledných vchních listů. 


Do hrnce dejte cca 2 litry vody a 4 vrchovaté lžíce soli. Přiveďte k varu a vložte do ní očištěnou a košťálů zbavenou kapustu. Vařte cca 5 minut.


Ihned vyjměte a vložte do ledové vody s ledem. Nechte ochladit alespoň 3 minuty. Poté kapustu z vody vyndejte.


Vložte ji do mixéru. Přidejte oříšky, česnek, olivový olej a citrónovou šťávu. Mixujte dohladka. 


Poté už jen přimíchejte (nebo přimixujte) jemně nastrouhaný sýr.
Plňte do skleniček. Pesto je dobré zalít olivovým olejem. Předejdete tak plísni. 

 
Přeji dobrou chuť! 

Tip: Pesto je vhodné na opečenou bagetku téměř s čímkoli. Nebo jen tak ke steaku, do salátů.... 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Josef Vratislav Drábek

    zavřít okno