Ingredience: | |
ricotta | 120 g |
brynza | 80 g |
nastrouhaná mrkev | 2 ks |
nastrouhaná ředkvička | 4 ks |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
nať z jarní cibulky | dle chuti |
česnek | 1 - 2 stroužky |
vinný ocet | pár kapek |
pažitka | dle chuti |
petrželka (libeček) | dle chuti |
Ať už k snídani, svačině či večeři, pomazánky vždy přijdou vhod. Dnes jsem připravila velice chutnou, zdravou a barevnou, tak pojďme na to.
V misce smícháme ricottu s brynzou. Přidáme nastrouhanou mrkev a ředkvičky. Ředkvičky prosolíme, necháme hodinu odstát a vymačkáme přebytečnou vodu. Smícháme s brynzou a ricottou. Přidáme podle chuti rozdrcený česnek, mletý pepř, najemno pokrájené bylinky a vinný ocet. Podle potřeby osolíme. Podáváme s čerstvým pečivem.
Podrobné info: