Pažitka
Název:

Pestrá pomazánka z brynzy, ricotty, mrkve a ředkviček


Pestrá pomazánka z brynzy, ricotty, mrkve a ředkviček


Ingredience:
Ingredience:
ricotta120 g
brynza80 g
nastrouhaná mrkev2 ks
nastrouhaná ředkvička4 ks
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
nať z jarní cibulky dle chuti
česnek1 - 2 stroužky
vinný ocet pár kapek
pažitka dle chuti
petrželka (libeček) dle chuti
Postup přípravy:

Ať už k snídani, svačině či večeři, pomazánky vždy přijdou vhod. Dnes jsem připravila velice chutnou, zdravou a barevnou, tak pojďme na to.

V misce smícháme ricottu s brynzou. Přidáme nastrouhanou mrkev a ředkvičky. Ředkvičky prosolíme, necháme hodinu odstát a vymačkáme přebytečnou vodu. Smícháme s brynzou a ricottou. Přidáme podle chuti rozdrcený česnek, mletý pepř, najemno pokrájené bylinky a vinný ocet. Podle potřeby osolíme. Podáváme s čerstvým pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno