Pažitka
Název:

Petržlenovo-zemiakový krém s pšenom a koriandrom


Petržlenovo-zemiakový krém s pšenom a koriandrom


Ingredience:
Ingredience:
petržlen3 ks
malé zemiaky2 ks
pšeno50 g
koriander dle chuti
soľ dle chuti
4-farebné korenie špetka
kokosový olej trochu
Postup přípravy:

Táto polievka vznikla spojením posledného, čo dom-byt dal. Kedže prvá polievka (feniklová) skončila v kanáli (prekorenená). Nič sa nedeje, improvizujeme a je tu chutná, super vyzerajúca, sedliacka polievočka.

Pšeno prepláchnite horúcou vodou, krátko orestujte v hrnci a zalejte vodou. Osolte. Uvarte.
Petržlen orestujte na kokosovom oleji, pridajte zemiaky a zalejte vodou. Uvarte domäkka, pridajte soľ, korenie a vymixujte. 
Do hotovej polievky dajte uvarené pšeno a nasekaný čerstvý koriander.

Dobré žrútstvo!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Dada, Matuš a Zoe Zvalovci

    zavřít okno