Ingredience: | |
italská piadina | 1 ks |
hruška, nakrájená na plátky | 1 ks |
čokoládový krém | 4 lžíce |
mascarpone | 4 lžíce |
skořice (nebo muškátový oříšek) | špetka |
nastrouhaný kokos (nebo plátky) | hrst |
Italská piadina patří neodmyslitelně k regionu Emilia-Romagna, ze kterého také pochází. Tento pokrm jsme si představili v tradičním slaném provedení s prosciuttem, mozzarellou a rajčaty (recept na piadina romagnola).
Jak už asi spousta z vás ví, pořádám pravidelné degustace mých receptů v liberecké sýrárně La Formaggeria. Každý měsíc máte možnost přijít a ochutnat italské delikatesy. Vždy mám pro vás připravenou pochoutku z vybraných surovin. Tento měsíc jsem dostala za úkol připravit právě italskou piadinu, ale tentokrát na sladko.
Rozhodla jsem se tedy vytvořit kombinaci čokoládového krému, mascarpone, kokosu a čerstvého ovoce. Výsledek byl překvapivě vynikající! Osobně jsem totiž vždy dávala přednost klasické piadině, ale čokoládová chuť ve spojení s mascarpone mě přesvědčila, že i tato varianta bude patřit k mým oblíbeným italským jídlům.
Plátky hrušky povaříme v trošce vody, aby nám změkly. Scedíme je a necháme vychladnout. Piadinu ohřejeme na pánvi a na jednu polovinu naneseme čokoládový krém, na druhou mascarpone smíchané se skořicí. Pokryjeme plátky hrušky a piadinu buď přehneme, nebo srolujeme. Podáváme ji posypanou kokosem a nakrájenou na libovolné porce.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: