Ingredience: | |
mleté hovězí maso | 800 g |
bylinky (tymián, oregano, petrželka) | 2 lžičky |
worcester nebo sojová omáčka (ale nemusí být) | 1 lžíce |
červená paprika | 1 lžiča |
pokrájená červená cibulka | 1/2 ks |
dijonská hořčice | 1 a 1/2 lžičky |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
ledový salát nebo salát crispy nebo polníček | dle potřeby |
rajče | 3 ks |
paprika | 1 ks |
majonéza nebo zakysaná smetana smíchaná s hořčicí | dle chuti |
žemle na gril nebo housky | 4 ks |
Zajděte si k řezníkovi pro kus pořádného hovězího masa. Nebudete litovat.
V misce smícháme maso, nasekané čerstvé bylinky, papriku, koření, hořčici a cibulku. Promícháme, aby se chutě spojily a vytvarujeme burgery.
Dáme na gril a grilujeme z každé strany cca 5-7 minut. Rozkrojíme žemle a dáme je také na chvíli na gril. Žemle poklademe salátem, plátky rajčat, přidáme majonézu smíchanou s hořčicí. Burger ozdobíme cibulkou nebo paprikou.
Napěchujte burgery vším, co vám chutná.
Podrobné info: