Pažitka
Název:

Pikantní burger


Pikantní burger


Ingredience:
Ingredience:
mleté hovězí maso800 g
bylinky (tymián, oregano, petrželka)2 lžičky
worcester nebo sojová omáčka (ale nemusí být)1 lžíce
červená paprika1 lžiča
pokrájená červená cibulka1/2 ks
dijonská hořčice1 a 1/2 lžičky
sůl špetka
pepř špetka
ledový salát nebo salát crispy nebo polníček dle potřeby
rajče3 ks
paprika1 ks
majonéza nebo zakysaná smetana smíchaná s hořčicí dle chuti
žemle na gril nebo housky4 ks
Postup přípravy:

Zajděte si k řezníkovi pro kus pořádného hovězího masa. Nebudete litovat.

V misce smícháme maso, nasekané čerstvé bylinky, papriku, koření, hořčici a cibulku. Promícháme, aby se chutě spojily a vytvarujeme burgery.
Dáme na gril a grilujeme z každé strany cca 5-7 minut. Rozkrojíme žemle a dáme je také na chvíli na gril. Žemle poklademe salátem, plátky rajčat, přidáme majonézu smíchanou s hořčicí. Burger ozdobíme cibulkou nebo paprikou.

Napěchujte burgery vším, co vám chutná.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno