Ingredience: | |
bílé fazole | 250 g |
stroužky česneku | 4 ks |
celer | 1/3 ks |
cibule | 2 ks |
rajčata | 4 ks |
malý rajský protlak | 1 ks |
olivový olej | 1 lžíce |
malá chilli paprička | 1 ks |
tymián | 2 čaj. lžičky |
Fazole obsahují velké množství zinku a dokonce prý má dobrý vliv na dobrý vývin rozmnožujícího ústrojí u mladých mužů. Kdysi byly fazole považovány sv. Jeronýmem za afrodiziakum, proto je nechtěl v ženském klášteře vůbec podávat jeptiškám. (smích)
Fazole namočíme do studené vody přes noc, druhý den povaříme ve stejné vodě doměkka. Přecedíme a necháme okapat.
Na oleji orestujeme cibulky, plátky česneku, přidáme fazole, najemno nastrouhaný celer, rajčátka na čtvrtky, tymián. Vše zamícháme, přidáme sůl, pepř a kdo chce chilli papričku.
Dusíme cca 10 minut. Nakonec vmícháme rajský protlak, minutku provaříme a vypneme sporák.
Připravíme si topinky na grilu v troubě nebo na oleji a směsí je obložíme.
Podrobné info: