Ingredience: | |
hovězí zadní | 800 g |
cibule | 500 g |
velká červená paprika | 1 ks |
chilli papričky | 2 ks |
hovězí vývar | dle potřeby |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
majoránka | dle chuti |
šťáva z loupaných rajčat POmodori | dle potřeby |
česnek | 4 stroužky |
mletá sladká paprika | dle chuti |
Na guláš už mám spadeno dlouho. Stále ho doma děláme bez mouky, přírodní, ten je .
Hovězí maso kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát olej, přidáme všechny pokrájené cibule a restujeme je pěkně do hnědé barvy. Přidáme prolisovaný česnek a necháme pěkně rozvonět. Vložíme pokrájené hovězí maso tak, aby se pěkně zatáhlo. Přidáme červenou pokrájenou papriku, červenou sypkou papriku, rajskou šťávu, chilli papričky, čerstvě mletý pepř. Podlijeme hovězím vývarem. Dál vše dusíme doměkka. Nakonec vsypeme čerstvou majoránku, podlijeme ještě podle potřeby a dál dusíme až do vysmahnutí guláše. Přidáme podle potřeby sůl, pepř a ještě chvíli promícháme.
Všechna šťáva je přírodní, bez mouky a jiných záklechtek. Podáváme s domácím knedlíkem, rýží nebo těstovinami.