Pažitka
Název:

Pikantní hovězí guláš na paprikách a chilli papričkách


Pikantní hovězí guláš na paprikách a chilli papričkách


Ingredience:
Ingredience:
hovězí zadní800 g
cibule500 g
velká červená paprika1 ks
chilli papričky2 ks
hovězí vývar dle potřeby
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
majoránka dle chuti
šťáva z loupaných rajčat POmodori dle potřeby
česnek4 stroužky
mletá sladká paprika dle chuti
Postup přípravy:

Na guláš už mám spadeno dlouho. Stále ho doma děláme bez mouky, přírodní, ten je .

Hovězí maso kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát olej, přidáme všechny pokrájené cibule a restujeme je pěkně do hnědé barvy. Přidáme prolisovaný česnek a necháme pěkně rozvonět. Vložíme pokrájené hovězí maso tak, aby se pěkně zatáhlo. Přidáme červenou pokrájenou papriku, červenou sypkou papriku, rajskou šťávu, chilli papričky, čerstvě mletý pepř. Podlijeme hovězím vývarem. Dál vše dusíme doměkka. Nakonec vsypeme čerstvou majoránku, podlijeme ještě podle potřeby a dál dusíme až do vysmahnutí guláše. Přidáme podle potřeby sůl, pepř a ještě chvíli promícháme.
Všechna šťáva je přírodní, bez mouky a jiných záklechtek. Podáváme s domácím knedlíkem, rýží nebo těstovinami.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno