Pažitka
Název:

Pikantní karbanátky s kapustou a chilli papričkou pečené na plechu


Pikantní karbanátky s kapustou a chilli papričkou pečené na plechu


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso500 g
čerstvý tymián1 lžička
čerstvá hladkolistá petrželka dle chuti
česnek4 - 5 stroužků
kapusta1 ks
šalotka2 ks
vejce1 ks
červená chilli paprička1 ks
zelená paprika nakrájená na kostičky1/2 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
domácí strouhanka dle potřeby
Postup přípravy:

Karbanátky u nás milujeme na všechny způsoby. Vyzkoušejte tento recept, určitě nebudete litovat.

Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a nasekáme nebo umeleme s mletým masem, šalotkou, česnekem a bylinkami. Osolíme, přidáme červenou chilli papričku, zelenou papriku, nasekané čerstvé bylinky, podle každého okořeníme, přidáme vejce a zahustíme hrstí strouhanky (nebo solamylu). Mokrou rukou vytvarujeme karbanátky, které klademe na plech s pečícím papírem, potřeným olejem. Pečeme dozlatova. Podáváme s pečeným bramborem a salátem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno