Ingredience: | |
mleté maso | 500 g |
čerstvý tymián | 1 lžička |
čerstvá hladkolistá petrželka | dle chuti |
česnek | 4 - 5 stroužků |
kapusta | 1 ks |
šalotka | 2 ks |
vejce | 1 ks |
červená chilli paprička | 1 ks |
zelená paprika nakrájená na kostičky | 1/2 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
domácí strouhanka | dle potřeby |
Karbanátky u nás milujeme na všechny způsoby. Vyzkoušejte tento recept, určitě nebudete litovat.
Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a nasekáme nebo umeleme s mletým masem, šalotkou, česnekem a bylinkami. Osolíme, přidáme červenou chilli papričku, zelenou papriku, nasekané čerstvé bylinky, podle každého okořeníme, přidáme vejce a zahustíme hrstí strouhanky (nebo solamylu). Mokrou rukou vytvarujeme karbanátky, které klademe na plech s pečícím papírem, potřeným olejem. Pečeme dozlatova. Podáváme s pečeným bramborem a salátem.
Podrobné info: