Ingredience: | |
králičí stehna | 4 ks |
špek | 8 delší špalíčky |
olej | 1 lžíce |
cibule | 1 ks |
kapie | 1 ks |
česnek | 2 prolisované stroužky |
solamyl | 2 lžičky |
omáčka Piri Piri | 3 lžíce |
rajčatová šťáva | 1 sklenka (200ml) |
bambusové výhonky | 1 sklenka (330g) |
voda | na podlití |
plátek másla | na zjemnění |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
Pokud máte rádi pikantní jídlo, můžete vyzkoušet králíka s omáčkou Piri Piri. Nedoporučuji podávat dětem, omáčka je hodně ostrá.
Na půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme do kastrolu na rozehřátý olej zesklovatět.
Stehna očistíme a každé prošpikujeme dvěma špalíčky špeku.
Okořeníme pepřem a solí a dáme je do kastrolu k cibuli prudce ze všech stran zatáhnout.
Podlijeme rajčatovou šťávou, zasypeme na proužky nakrájenou paprikou a scezenými výhonky a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka.
Během dušení občas podlijeme vývarem.
2 minuty před dokončením přidáme máslo, česnek a solamyl, který jsme rozmíchali v troše studené vody.
Podáváme s rýží. Hodí se i kuskus nebo tarhoňa.
Poznámka: Pokud budeme maso připravovat v papiňáku, postačí nám na podlití pouze rajčatová šťáva, 3 lžíce omáčky a 25 minut dušení.
Podrobné info: