Pažitka
Název:

Pikantní kuře po arabsku


Pikantní kuře po arabsku


Ingredience:
libovolné kuřecí kousky1 kg
olivový olej6 lžic
harissa pasta (podle toho, jak moc máte rádi pálivé)1 - 2 lžíce
česnek5 stroužků
mletá sladká paprika1 lžička
kari1 lžička
sůl1 lžička
Ingredience.
Postup přípravy:

Včerejšek byl přesně ten den, kdy jsem potřebovala nějakou rychlovku.

Výběr padl na kuře, které jsem si dopoledne naložila do směsi koření a po návratu domů už jen šoupla do trouby. Lehké jako facka a chuťově, zcela bez ostychu přiznávám, výborné.

A kde že jsem se to vlastně flákala? Byla jsem pogratulovat švagrové, chystá veselku. Sešlo se nás trochu víc, dali jsme tabbouleh a borek, potom kafe, nějaký zákusek, zakecali se a na vaření nezbyl čas, což jsem předpokládala, Arabky jsou totiž hrozně ukecané.

Olivový olej, harissu, rozmačkaný česnek, papriku, kari a sůl smícháme a vzniklou pastou pořádně potřeme všechny kuřecí kousky.

Vložíme na pár hodin do chladu.

Troubu vyhřejeme na 200 stupňů, do pekáčku naskládáme naložené kuřecí maso, podlijeme lehce vývarem nebo vodou a zhruba 75 minut pečeme.  

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Aisha Khatib

    zavřít okno