Pažitka
Název:

Pikantní ledvinky na rajčatech a mrkvi


Pikantní ledvinky na rajčatech a mrkvi


Ingredience:
Ingredience:
vepřové ledvinky1000 g
mrkev2 ks
cherry rajčátka4 ks
olej dle potřeby
velká cibule1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
uzená slanina150 g
rajčatová šťáva1 lžíce
Kayenský pepř špetka
hladká mouka dle potřeby
mléko a ocet na namočení ledvinek dle potřeby
Postup přípravy:

Jednoduchý a moc dobrý recept na vepřové ledvinky, které jsou díky Kayenskému pepři pěkně pikantní.

Ledvinky dáme na noc do mléka s octem. Po této době vykrájíme kanálky a tučné kousky, propláchneme několikrát v čisté vodě. Nakrájíme na kousky. 

V tlakovém hrnci zpěníme na rozehřátém oleji pokrájenou cibulku, přidáme orestovat slaninu. Vložíme ledvinky. Orestujeme, přidáme kolečka mrkve, špetku Kayenského pepře, rajskou šťávu a zalijeme vodou. Uzavřeme tlakový hrnec a tlakujeme asi 15 - 18 minut. Po této době vypustíme z tlakového hrnce páru, přidáme k ledvinkám rajskou šťávu a nakrájená rajčátka. Zahustíme podle potřeby hladkou moukou, rozmíchanou ve vodě a vše ještě provaříme 10 - 12 minut. Podáváme s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno