Ingredience: | |
lilek | 500 g |
hlávkové zelí | 300 g |
větší cibule | 2 ks |
červená kari pasta | 1 lžička |
kurkuma | 1/2 lžičky |
kokosový krém | dle potřeby |
čerstvý koriandr | hrst |
olivový olej | trochu |
sůl | dle chuti |
Kdo z vás holduje lilku ve velkém, ruce nahoru. A kdo netradičním a pikantním kombinacím, ruce ještě výš.
Lilek podélně nakrájíme na plátky, asi 1/2 cm silné, které osolíme a necháme 30 minut vypotit. Na olivovém oleji zvolna orestujeme na proužky pokrájenou a osolenou cibuli. Přidáme kari pastu, kurkumu a necháme rozvonět. Přidáme osušené plátky lilku a několikrát promícháme. Pak vsypeme na proužky pokrájené zelí, podlijeme trochou kokosového krému, celou směs osolíme a pod pokličkou dusíme do měkka, což trvá tak 20 - 30 minut. Podle potřeby dále podléváme. Nakonec vmícháme drobně posekaný koriandr.
Podrobné info: