Ingredience: | |
čerstvý lososový filet bez kůže (chlazený) | 300 g |
bílá část naťové cibulky | 2 ks |
feferonka | 1 ks |
kopr nebo hladkolistá petržel | snítka |
kapary | 2 lžíce |
Zálivka: | |
mořská sůl | dle chuti |
citronový pepř | špetka |
dijonská hořčice | 2 lžičky |
olivový olej | 3 lžíce |
šťáva z limetky | 1/2 ks |
Skvělý tip na předkrm pro návštěvu....
Očištěný a osušený filet nakrájíme nadrobno, taktéž bílou část z naťové cibulky a feferonku zbavenou jader. Přidáme najemno nakrájený kopr nebo petrželku a kapary. Necháme v misce.
Suroviny na zálivku prošleháme vidličkou do krémové konzistence a přelijeme jí lososa. Necháme chvilku vychladit a proležet v lednici.
Podle chuti dosolíme.
Podáváme s bagetkou dokřupava opečenou v topinkovači, bohatě potřenou voňavým česnekem.