Pažitka
Název:

Pikantní okurková čalamáda


Pikantní okurková čalamáda


Ingredience:
Ingredience:
salátová okurka6 ks
cibule střední6 ks
česnek4 stroužky
sůl2 lžíce
Nálev:
ocet600 ml
cukr2 hrnky
pepř1 lžička
kari koření1 lžička
pálivá paprika1 lžička
pokrájený kopr1 lžíce
Postup přípravy:

Pikantní čalamáda, díky které spotřebujete přebytek okurek oceníte nejen v létě u grilování, ale i v zimních měsících k dobrému masíčku!  

Okurky nastrouháme na struhadle, nebo v robotu na tenká kolečka, cibuli na nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky. Vše vložíme do mísy, prosolíme a necháme alespoň půl dne uležet v pokojové teplotě, tak aby zelenina pustila šťávu a změkla.
Mezitím si připravíme nálev. Do hrnce vložíme a nalijeme všechny ingredience, krátce zahřejeme, tak aby se cukr zcela rozpustil a necháme vychladnout. Když máme zeleninovou směs uleženou, tak ji scedíme a vymačkáme solný nálev, pak promícháme s nálevem a plníme do připravených sklenic, které zavařujeme asi 20 minut na 80°C. Z tohoto množství připravíte asi 7 menších skleniček čalamády.
Podrobné info:
Počet porcí7 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno