Ingredience: | |
směs oříšků (loupané pistácie, vlašské ořechy, mandle, pekanové, para, kešu...) | 4 hrsti |
bílek | 1 ks |
sůl | 1 lžička |
moučkový cukr | 2 lžíce |
chilli | 1/2 lžičky |
mleté nové koření | 1/2 lžičky |
mletý římský kmín | 1/2 lžičky |
kajenský pepř | 1 lžička |
Jestli už vás nebaví brambůrky a podobné slané pochutiny z obchodů, tento recept je pro vás ten pravý. O Vánocích jsem je zkoušela poprvé. Vzpomínám si, jak jsem kvůli němu šla do voňavého obchůdku s kořením, jak jsem oříšky pekla, jak voněly a jak všem chutnaly. Vánoce jsou sice pryč, ale oříšky chutnají dál.
Do větší misky dáme bílek. Postupně do něj nasypeme cukr, sůl a veškeré koření.
Vše pořádně našleháme a přidáme oříšky.
Ty důkladně "vykoupeme" v bílkové směsi a děravou naběračkou je skládáme na plech, který je vyložený pečícím papírem. Snažte se, aby na plechu bylo co nejméně bílku.
Pečeme při 180°C asi 10 až 15 minut.
Nechte vychladnout a mlsejte.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ