Pažitka
Název:

Pikantní pečený hermelín s bramborovými plackami


Pikantní pečený hermelín s bramborovými plackami


Ingredience:
Ingredience:
hermelín4 ks
olej dle potřeby
sušený česnek dle chuti
chilli omáčka dle chuti
meruňkový džem dle chuti
chilli paprička dle chuti
kari koření dle chuti
bylinky - tymián, petrželka dle chuti
Příloha:
bramborové placky dle chuti
Postup přípravy:

CHUŤ, to je hrozná věc! Lenost jde stranou a jde se na věc! Já dostala chuť na hermelín. Takže jsem ho dnes trochu "vytunila", když je ten Velký pátek a půst, udělala jsem nám bezmasou specialitku a bylo to božské. Prostě zase velká improvizace, jak vykouzlit z obyčejného hermelínu, něco moc dobrého.

Hermelín položíme na olejem pokapaný a lehce posypaný alobal sušeným česnekem, navrch posypeme také sušeným česnekem, dáme trochu chilli omáčky, meruňkového džemu, na jemno nakrájené chilli papričky, posypeme bylinkami (tymián, petrželka), přidáme špetku kari koření a pořádně zabalíme do alobalu, aby byl krásně uzavřený a nevytekl nám. Položíme na plech a pečeme v troubě asi 20 minut při 200°C. Hermelín bude takhle krásně tekutý, ale ještě ne tolik, aby se úplně rozpadl. Vyndáme ho z trouby a opatrně ho vyklopíme z alobalu na talíř. Jako přílohu jsem zvolila jednoduché bramborové placky z jemně nastrouhaných brambor s trochou soli a pepře, špetkou sušeného česneku, pečené v troubě. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno