Ingredience: | |
dýně Hokkaido | 1/2 ks (cca 300g) |
ricotta | 200 g |
česnek | 3 stroužky |
umeocet | 1 lžička |
asijské kari | 1 lžička |
olivový olej | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
Už nějakou chvíli mi v lednici "strašila" půlka dýně. Na polévku jsme v tomhle počasí nikdo chuť neměl, tak vznikla tato lehká pomazánka. Je to vítaná změna od zaběhlých klasik a potěší i hřejivou barvou.
Polovinu dýně vydlabeme od semínek, ještě jednou rozpůlíme a můžeme i oloupat. Pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme a pečeme na pečícím papíře asi 20 minut na 200 stupňů. Po upečení necháme zchladnout a poté rozmixujeme společně s česnekem, lžící olivového oleje a ricottou do hladké konzistence. Nakonec vmícháme kari, umeocet a dosolíme dle chuti. Dáme vychladit a můžeme podávat ozdobené dýňovými semínky.
Podrobné info: