Ingredience: | |
oválná rajčátka | 8 ks |
sušená rajčata | 4 ks |
olej ze sušených rajčat | 2 lžičky |
Crema Bianca Italiana | 1 lžička |
šalotka | 1 ks |
salátová okurka | 1/2 ks |
jarní cibulka | 2 ks |
divoká bazalka | 4 snítky |
libeček | 2 snítky |
sůl | dle chuti |
ostrá Harissa nebo 1 chilli paprička | 1 lžička |
worcester | 1 lžička |
Topinky: | |
chléb | dle potřeby |
olej | dle potřeby |
česnek | dle chuti |
Když čekáte návštěvu a nevíte, co připravit. Mám pro vás pikantní směs na topinky k pivu či vínu.
Rajčátka přepůlíme a odstraníme "černé" bubáky. Necháme na sítku okapat, dokud nepustí co nejvíce rajské šťávy. Sušená rajčata překrojíme na kousky a společně se šalotkou, cibulkami, nakrájeným česnekem, harissou a nasekáme v choperu. Ke směsi ze sušených rajčat přidáme okapané a propasírované půlky rajčat, krém balsamico a worcester. Dál přidáme na kostičky pokrájenou okurku, sůl a nadrcenou divokou bazalku s libečkem. Přidáme lžíci oleje ze sušených rajčat. Zamícháme a dáme na hodinu do chladu. Podáváme s topinkami, stejně jako u tataráčku masového.
Podrobné info: